نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۲ درسال ۱۴۰۱، با در نظر گرفتن ۱۲ زون تخصصی و در چهار بخش اصلی شامل ایده های فناورانه، تجاری سازی، فروش محصولات، و نیازمندی های فناورانه از تاریخ ۲ لغایت ۶ آبان ماه به شکل حضوری برگزار شد. همچنین رویدا تانا با حمایت معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف، سیاست گذاری و راهبری ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان ها و برنامه ریزی و اجرا توسط پارک های علم و فناوری در استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
در این رویداد مشکلات صنایع در حوزههای مختلف شناسایی و محصولات، طرح های پیشنهادی شرکت های دانش بنیان در حوزه های مربوط به هر چالش مورد بررسی قرار گرفت. در رویداد تانای استان آذربایجان شرقی، ۳۵ نیاز فناورانه مطرح شد و شرکت ها و ایده پردازان پیشنهاد های خود را ارائه دادند. در ادامه رویداد تانا با هدف ایجاد ارتباط فناوران با سرمایه گذاران، شرکتهای آماده سرمایه پذیری محصولات خود را برای سرمایه گذاران ارائه نمودند که طی آن ، برای ۱۰ محصول به جهت سرمایه گذاری اعلام آمادگی شد.
نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی هر ساله در راستای بهبود اکوسیستم فناوری ونوآوری کشور و همچنین رونق بخشی به کسب و کار شرکت های دانش بنیان و فناور و با رویکرد توسعه و تجاری سازی و جذب سرمایه گذار برای ایده ها و محصولات شرکتهای دانش بنیان برگزار می گردد.
ازجمله ویژگی های بارز نمایشگاه رینوتکس می توان به موارد زیر اشاره کرد
- تمرکز بر تجاری سازی فناوری و نوآوری های شرکت های فناور و دانش بنیان
- زون بندی تخصصی نمایشگاه و دسته بندی خدمات ارائه شده در هر زون
- دعوت از تمامی فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری کشور
- حضور صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیر و مجموعه های VC در نمایشگاه
- حضور مراکز رشد و مراکز نوآوری دانشگاه ها
- حضور شتابدهنده های حوزه فناوری اطلاعات، صنایع خلاق، تجهیزات پزشکی و صنایع غذایی
در دهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس ۲۰۲۲) ایدههای مختلفی و با رویکرد معرفی و جذب سرمایه گذاری در صنایع غذایی و کشاورزی، انرژی، تجهیزات پزشکی و صنعتی و صنایع تبدیلی در محل نمایشگاه بین المللی تبریز و در سالن های امیر کبیر و آذربایجان برگزار شد. مراسم افتتاحیه دهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی با حضور احمد وحیدی وزیر کشور، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، استاندار آذربایجان شرقی و سایر مسئولان در سالن شمس نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شد.
این نمایشگاه در سالی که به نام «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» است برگزار شد و بیش از ۷۰۰ طرح در نمایشگاه حضور داشتند. رویدا های رینووست و رینوجاب، رینواسکیل، رینومارک، تورهای صنعتی و همچنین بازدید از کارخانه ها برای فناوران برنامه ریزی و اجرایی شده اند.
زون های رینوتکس ۲۰۲۲ به شرح ذیل دسته بندی شد و اجرایی شدند:
- نوآوری و فناوری کشاورزی و آب، فناوری زیستی و صنایع غذایی
- نوآوری و فناوری حوزه سالمت (دارویی، بهداشتی، آرایشی - مهندسی پزشکی و علوم شناختی)
- نوآوری و فناوری مواد پیشرفته و محصوالت مبتنی بر فناوری های شیمیایی
- نوآوری و فناوری مواد پیشرفته و محصوالت مبتنی بر فناوری های شیمیایی
- نوآوری و فناوری ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته
- نوآوری و فناوری برق، الکترونیک، فوتونیک و مخابرات
- نوآوری و فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانه ای
- خدمات تجاری سازی و مشاوره
- نیازمندی های فناورانه
- صنایع نرم، هویت ساز و خلاق
- خالقیت و شکوفایی دانش آموزی
- نوآوری و فناوری های خودرو و حمل و نقل
- سرمایه گذاری و شتابدهی
از جمله اتفاق های جدید و بسیار پر اهمیت که در نمایشگاه رینوتکس برای اولین بار اتفاق افتاد، اضافه شدن زون سرمایه گذاری و شتابدهی در کنار سایر زون های نمایشگاه بود. در این زون شتابدهنده های فعال در استان آذربایجان شرقی از جمله شتابدهنده ستاک، شتابدهنده پویان، شتابدهنده تحلیلگران و صندوق پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی به معرفی خدمات خود از جمله سرمایه گذاری، منتورینگ پرداختند. از اهداف مهم و تعریف شده در این زون حمایت از ایده ها، کسب و کارهای نوپا استارتاپ ها و تیم های فناور می باشد که در مسیر حرکت خود به سوی رشد و بالغ شدن نیاز به سرمایه و یا مشاوره های مختلف می باشند.
مسئولان مختلف در سطوح متفاوت از جمله وزیر کشور و نماینده کمیسون آموزش مجلس شورای اسلامی، نمایندگان استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان و ریاست پارک علم و فناوری استان در زون سرمایه گذاری و شتابدهی حضور یافته و از روند فعالیت های شتابدهنده های استان و صندوق پژوهش و فناوری اطلاع یافتند.
در این زون سعی بر آن شد که فضایی کاملا تفاوت از سایر زون های دهمین نمایشگاه ربع رشیدی ارائه گردد تا مراجعه کنندگان بتوانند به راحتی با مشاوران و منتور های صندوق دانش بنیان پژوهش و فناوری استان و همچنین شتابدهنده های ستاک، پویان و تحلیلگران ارتباط برقرا کرده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایند.
نقش شتابدهنده ها در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور از آنجایی که رابط بین مراکز مختلفی همچون مراکز رشد، پارک های علم و فناوری، صندوق های سرمایه گذاری و مجموعه های سرمایه گذار خطر پذیر می باشند، بسیار پر اهمیت بوده و بایستی در شناساندن توانایی ها و پتانسیل های شتابدهنده ها بیش از پیش تلاش نمود تا فناوران و مخترعان و کارآفرینان از خدمات و امکاناتی که شتابدهنده ها می توانند در مسیر رشد و شکوفایی آنها ارائه دهند، اطلاعات کافی داشته باشند.
صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان آذربایجان شرقی از جمله صندوق های دانش بنیان کشور می باشد که وظیفه تأمین مالی زیستبوم فناوری، شرکتهای دانشبنیان و فناور را بر عهده دارد.کمک به تجاریسازی، ایجاد زمینه مشارکت و سرمایهگذاری بخش غیردولتی در حوزه فناوری و نوآوری، تسریع فرآیند تبدیل ایده به ثروت و جبران عدم تمایل نهادهای مالی به جهت سرمایه گذاری در حوزههای فناوری و نوآوری به دلیل ریسک بالا، از اصلیترین اهداف صندوق استان است.
شتابدهنده پویان از جمله شتاب دهنده های فعال استان آذربایجان شرقی می باشد که در حوزه های مختلفی از جمله تجارت الکترونیک، سلامت دیجیتال، اینترنت اشیاء، شهر هوشمند، تبلیغات هوشمند، داده های عظیم، متن کاوی، هوش مصنوعی، امنیت ابری جذب تیم نموده و با ارائه خدمات به آنها از طریق رفع نیازها و کمک به رشد و توسعه آن ها به واسطه آموزش، ارائه حمایت های مادی و معنوی و دخیل کردن کلیه امکانات و پتانسیل های موجود در پیمودن مسیر رشد و رسیدن به بلوغ، همراه تیم ها و استارتاپ ها می باشد.
شتابدهنده ستاک نیز همچون شتاب دهنده پویان از جمله شتابدهنده های فعال در اکوسیستم فناوری و نوآوری استان آذربایجان شرقی می باشد که در صنعت فناوری اطلاعات فعال بوده و به صورت تخصصی در حوزه اقتصاد دیجیتال و صنایع خلاق فعالیت می نماید. تجارت آنلاین، سلامت دیجیتال، گردشگری دیجیتال، تولید محتوا، تبلیغات آنلاین، آموزش آنلاین، توسعه صادرات، فین تک، لند تک، اینشورتک، لجستیک پیشرفته و صنایع خلاق جزو حوزه هایی هستند که شتاب دهنده ستاک علاقه مند به جذب تیم ها و استارتاپ ها در آنها می باشد.
در این نمایشگاه، بالغ بر ۴ تیم استارتاپی در شتاب دهنده تحلیلگران در مراحل مختلف استقرار و پیش شتابدهی جذب شدند که ۱ تیم در حوزه صنایع خلاق، ۲ تیم در حوزه فناوری اطلاعات و ۱ تیم در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی می باشد.
امید است با همکاری های سازنده مابین شتابدهنده های استان آذربایجان شرقی و سایر اجزای زیست بوم فناوری و نوآوری استان مانند مراکز رشد، مراکز نوآوری و دانشگاه ها شاهد رشد روز افزون و بهبود فضای کسب و کار و کارآفرینی در این استان باشیم.